Előadó Ning Feng

A Kínában született, Londonban tanult muzsikus jelenleg Berlinben él, s innen kel útra, hogy koncerteket és szólóesteket adjon szerte a világban. 1721-ben készült ún. „MacMillan” Stradivari hegedűn játszik a hongkongi székhelyű Premiere Performances nevű szervezet közreműködése révén.

Feng olyan rangos versenyek díjazottja, mint a Hannoveri, a Queen Elisabeth, a Yehudi Menuhin Nemzetközi Hegedűversenyek, s 2005-ben megnyerte az új-zélandi Michael Hill Nemzetközi Hegedűversenyt és 2006-ban a Nemzetközi Paganini Versenyt. A Szecsuáni Zeneművészeti Konzervatóriumban, majd a londoni Royal Academy of Music-on tanult, ahol ő lett az első diák, akinek a diplomahangversenyét maximális pontszámra értékelték.

Az elmúlt évadokban Feng olyan zenekarokkal lépett fel, mint a Budapesti Fesztiválzenekar Fischer Iván vezényletével, az Orosz Állami Szimfonikusok Vladimir Jurowskival és a Strasbourgi Filharmonikus Zenekarral. A közönség hallhatta őt a Sydney Operaházban, a Moszkvai Konzervatórium Nagytermében, a bécsi és a berlini Konzerthausban, a shanghai Oriental Művészeti Központban illetve a pekingi Nemzeti Előadó-művészeti Központban. Szólistaként olyan neves fesztiválokon és sorozatokon koncertezett, mint a Vancouveri Szólóestek, a hongkongi Nemzetközi Kamarafesztivál, a Prágai Tavasz vagy a Schleswig-Holstein fesztivál.

A listában nem található esemény ebben az időben

X