február, 2015

11feb19:30Liszt Ferenc Kamarazenekar, Ning Feng (hegedű)Mendelssohn, Saint Saens, Csajkovszkij19:30 ZeneakadémiaMűfaj:Klasszikus zeneElőadó:Liszt Ferenc Kamarazenekar,Ning Feng

more

Rendezvény részletei

Felix Mendelssohn: h-moll vonósszimfónia No.10
Felix Mendelssohn: d-moll hegedűverseny
Camille Saint Saens: Bevezetés és rondó capriccioso (vonószenekari átirat)
Pjotr Iljics Csajkovszkij: Firenzei emlék, Op.70 (vonószenekari átirat)

Közreműködik:
Ning Feng (hegedű)
Liszt Ferenc Kamarazenekar (művészeti vezető: Rolla János)


A Kínában született, Londonban tanult muzsikus jelenleg Berlinben él, s innen kel útra, hogy koncerteket és szólóesteket adjon szerte a világban. 1721-ben készült ún. „MacMillan” Stradivari hegedűn játszik a hongkongi székhelyű Premiere Performances nevű szervezet közreműködése révén.

Feng olyan rangos versenyek díjazottja, mint a Hannoveri, a Queen Elisabeth, a Yehudi Menuhin Nemzetközi Hegedűversenyek, s 2005-ben megnyerte az új-zélandi Michael Hill Nemzetközi Hegedűversenyt és 2006-ban a Nemzetközi Paganini Versenyt. A Szecsuáni Zeneművészeti Konzervatóriumban, majd a londoni Royal Academy of Music-on tanult, ahol ő lett az első diák, akinek a diplomahangversenyét maximális pontszámra értékelték.

Az elmúlt évadokban Feng olyan zenekarokkal lépett fel, mint a Budapesti Fesztiválzenekar Fischer Iván vezényletével, az Orosz Állami Szimfonikusok Vladimir Jurowskival és a Strasbourgi Filharmonikus Zenekarral. A közönség hallhatta őt a Sydney Operaházban, a Moszkvai Konzervatórium Nagytermében, a bécsi és a berlini Konzerthausban, a shanghai Oriental Művészeti Központban illetve a pekingi Nemzeti Előadó-művészeti Központban. Szólistaként olyan neves fesztiválokon és sorozatokon koncertezett, mint a Vancouveri Szólóestek, a hongkongi Nemzetközi Kamarafesztivál, a Prágai Tavasz vagy a Schleswig-Holstein fesztivál.

Időpont

(Szerda) 19:30

Helyszín

Zeneakadémia

Budapest, Liszt Ferenc tér 8., 1061 Magyarország

ZeneakadémiaBudapest, Liszt Ferenc tér 8., 1061 MagyarországA Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (korábbi, ismertebb nevén a Zeneakadémia) a magyar zenei felsőoktatás kiváló intézménye, mai épülete pedig egyike a legismertebb épületeknek Budapest VI. kerületében, mely egyúttal a hazai hangversenyélet egyik legjelentősebb helyszíne. A több mint 1200 hallgatót befogadó terem számos építészeti újítást tartalmaz, Magyarország egyik legjobb akusztikájú koncertterme és a nyilvános hangversenyélet egyik legfontosabb színtere. A világ szinte valamennyi híres művésze, zenekara adott hangversenyt a Nagyteremben.

X