március, 2018

17már19:3021:00Kelemen Barnabás és barátai19:30 - 21:00 ZeneakadémiaMűfaj:Klasszikus zeneElőadó:José Gallardo,Kelemen Barnabás,Kokas Dóra,Kokas Katalin,Pál István „Szalonna”

more

Rendezvény részletei

Műsor:

Bartók: 1. és 2. rapszódia, BB 94 és 96a – és eredeti gyűjtött dallamai
Haydn: G-dúr trió, Hob. XV:25 – és a 3. tétel eredeti gyűjtött dallamai
SZÜNET
Brahms: 1. (g-moll) zongoranégyes, op. 25 – és a Rondo alla Zingarese tételhez kapcsolódó eredeti dallamok

Kelemen Barnabás (hegedű); José Gallardo (zongora); Kokas Katalin (brácsa); Kokas Dóra (cselló); Pál István „Szalonna” és zenekara

Európában a hegedűs zenei tradíciók közül valószínűleg a magyarországi a legszínesebb, legsokoldalúbb. A cigány- és népzenei hegedülés – melyek közt nagyon sok átfedés található – a 13. századtól, Haydn-on, Liszten, Brahms-on keresztül Bartókig egyre jobban érzékelhetően bekerült a klasszikus zenébe. Ennek a rendkívül izgalmas ráhatásnak három csodálatos és izgalmas példáját mutatják be az este zenészei Pál István ‘Szalonna’ és bandája közreműködésével, akik megidézik a Haydn, Brahms és Bartók által hallhatott eredeti dallamokat, illetve azok stílusait. A különleges koncerten három század három nép- és cigányzenei stílusa együtt, egy koncerten csendül fel azok klasszikus zenei párosításaival!

Időpont

(Szombat) 19:30 - 21:00

Helyszín

Zeneakadémia

Budapest, Liszt Ferenc tér 8., 1061 Magyarország

Szervező

Filharmónia Magyarország

X