március, 2018

22már19:0021:00Kamarazene karnyújtásnyiraEbonit Saxophone Quartet és Szabó Marcell19:00 - 21:00 Zeneakadémia - Solti teremMűfaj:Klasszikus zeneElőadó:Ebonit Saxophone Quartet,Szabó Marcell

more

Rendezvény részletei

Műsor:

Glazunov:Szaxofonvartett, op. 109

Rimszkij-Korszakov: Seherezádé-szvit, op. 35

Dvořák: 12. (F-dúr) vonósnégyes, op. 96 („Amerikai”)

Weinberg: Aria, op. 9 (Johannes Pfeuffer átirata)

Weinberg: 5. vonósnégyes, op. 27 – 3. Scherzo (Dineke Nauta átirata)

Ebonit Saxophone Quartet: Andreas Mader (szopránszaxofon); Dineke Nauta (altszaxofon); Johannes Pfeuffer (tenorszaxofon); Paulina Marta Kulesza (baritonszaxofon) Szabó Marcell (zongora)
Az 1928-ban Párizsba emigrált Glazunovot csakhamar magával ragadta a szaxofon bontakozó divatja, s 1932-ben meg is alkotta a hangszer kvartett-repertoárjának alapkövét, melyet az amszterdami Ebonit Saxophone Quartet tolmácsolásában hallgathat meg a Solti Terem közönsége. A vegyes nemzetiségű együttes 2011-ben alakult az Amsterdam Conservatory of Music hallgatóiból, s az általa képviselt újszerű stílus és repertoár csakhamar meghódította Európát. Számos nemzetközi fesztiválon és neves hangversenyteremben koncerteztek már, és több nemzetközi versenyen arattak győzelmet. A Seherezádé szvit különleges átiratát a kvartett a harmincéves Szabó Marcell közreműködésével adja elő, aki 2012-ben szerzett zongoraművész-diplomát a Zeneakadémián. Több rangos nemzetközi verseny díjazottja, 2015-ben Junior Prima-díjjal tüntették ki.

A koncert után Kóda című pódiumbeszélgetés-sorozatunk keretében Johannes Pfeuffer, Szabó Marcell, valamint Belinszky Anna moderátor és Czinege Ádám tolmács várja az érdeklődőket.

Időpont

(Csütörtök) 19:00 - 21:00

Helyszín

Zeneakadémia - Solti terem

Budapest, Liszt Ferenc tér 8., 1061 Magyarország

Szervező

Zeneakadémia Koncertközpont

X