március, 2015

26már18:00"Friss szellő Kelet felől..."a Tyerem Kvartett és Jekatyerina Szolovjova18:00 Orosz Kulturális KözpontMűfaj:Klasszikus zeneElőadó:Szolovjova Jekatyerina,Tyerem Kvartett

more

Rendezvény részletei

A Tyerem Kvartett egy népi hangszereket használó zenei együttes Szentpétervárról, amely crossover stílusban játszik. A Kvartett jelenleg a következő tagokból áll: Andrej Konsztantyinov – kis domra, Andrej Szmirnov – bajan, Mihail Juze – balalajka-kontrabasszus, Alexej Barsov – alt domra.

A brit “Independent” a következőt írta a Tyerem Kvartettről: “Szerelem, utálat, irónia, mélyebb filozófiai jelentéstartalom, ezek mind keverednek a Tyerem Kvartett zenéjében, és együtt különleges spiritualitás élményt adnak.” A Tyerem Kvartett a nemzetközi eseményeken gyakran szolgál Oroszország hírnökeként, pontosan ebből fakadóan az együttest “névjegykártyának” becézik, az Ermitázs és a Marinszkij színházzal egy lapon említve őket. Az együttes repertoárja több mint 500 eredeti klasszikust és modern darabot tartalmaz. A Tyerem Kvartett a 27 éves fennállása során több mint 3000 koncertet adott, illetve 65 fesztiválon szerepelt több mint 60 országban szerte a világban. A zenei programot Szolovjova Jekatyerina szoprán előadása színesíti. Szolovjova Jekatyerina korábban a Marinszkij színház társulatának tagja és a milánói Scala szólistája volt.

Időpont

(Csütörtök) 18:00

Helyszín

Orosz Kulturális Központ

Budapest, Andrássy út 120., 1062 Magyarország

X